## Program schedule for 3-day Curriculum Implementation Support Program (CISP) for Nilratan Sircar Medical College

Day 1				
Time	Session	Objectives	Duration	Facilitators
9:00-9:30	Registration, inauguration, ice breaking	Ice breaking and introduction of participants and faculty	30 mins	Dr. Karabi Baral/Dr. Ananya Mandal
9:30-10:30	Competency based medical education (CBME)	Definition of competency, Difference between competency, objectives & outcomes (with examples); introduction to CBME, salient differences from conventional model	60 min	Dr. Karabi Baral
10:30-11:00	Tea			
11:00-11:30	IMG: Goals, roles &Competencies	How to link national health needs to competencies and objectives	30 min	Dr. Pranati Tarafdar
11:30-12:30	Deriving objectives from competencies	Demonstrate linking of competency with domains of learning using the competency sheet	60 min	Dr. Pranati Tarafdar
12.30-13.00	Linking competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)	Hands-on experience - group work, small groups work with faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL methods	30 min	Dr. Soma Gupta
13:00	Lunch			
13:45-14.:30	Proposed changes in Graduate Medical Education Regulations (GMER) 2019	Time frame, training methods, integration, assessment, new additions like Foundation Course, formative feedback	45 min	Dr. Sudev Saha
14:30-14:45	Tea			
14:45-15:15	Electives	Concept of electives	30 min	Dr. Karabi Baral
15:15-16:00	Foundation Course	Concept, components, timeframe & examples	45 min	Dr. Ananya Mandal
16:00-17:00	AETCOM module	Purpose, mission and objectives & booklet review	60 min	Dr. Ananya Mandal

Day 2				
Time	Session	Objectives	Duration	Facilitator
9:00-11.00	Early Clinical Exposure (ECE)	Concept, framework & group activity	120 min	Dr. Karabi Baral/Dr. Soma Gupta
11.15	Tea			
11.15- 13.00	Integration	Concept, framework (using examples from competency table)	105 min	Dr. Ananya Mandal
13.00	Lunch			
14.00	Aligning & integrating competencies	Designing time table	60 min	Dr. Pranati Tarafdar/Dr. Ananya Mandal
15:00	Tea			
15.15- 17.00	Skills training	Competency acquisition, Skills lab: group activity	105 min	Dr. Sudev Saha

Day 3				
Time	Session	Objectives	Duration	Facilitator
9.00-10.00	Assessment in CBME	Principles as relevant to CBME, assessment methods	60 min	Dr. Pranati Tarafdar
10:00-11.00	Aligning assessment to competency objectives &TLM	Group activity	60 min	Dr. Ananya Mandal/Dr. Karabi Baral
11.00	Tea			
11.15-11.45	Learning Resource Materials	Sharing/ discussion	30 min	Dr. Soma Gupta
11.45-12.45	Curricular governance	Presentation & discussion	60 min	Dr. Sudev Saha
12.45	Tea			
13:45-14:45	The road ahead	Training and faculty development	60 min	Dr. Soma Gupta/Dr. Karabi Baral
14.45	Tea			
15.00-16.00	Feedback from participants	Program evaluation and feedback on implementation	60 min	-
16:00-16.30	Open house			-
16.30-17.00	Valedictory			-